Waarom

Als gevolg van je gehoorprobleem word je geconfronteerd met functieverlies en verandering van toekomstperspectief. Wellicht voel je je in bepaalde situaties niet meer veilig en ervaar je minder zelfvertrouwen. Je loopt vast in communicatie. Je hebt moeite met geheugen en concentratie. Je bent vermoeid. Emotionele beleving van geluid en muziek kan veranderen. Het werken aan behoud van sociale contacten, kwaliteit van leven, studie en/of werk kost meer inspanning.

Een nieuwe situatie vraagt om nieuw, ander gedrag en veerkracht. We kunnen samen werken aan het ontwikkelen van de gewenste en nodige situationele gedragsaanpassing. Om mentaal in beweging te komen, om na te kunnen denken over hoe verder, al dan niet door omstandigheden gedwongen, helpt het om zelf fysiek te bewegen.

Mijn coaching nodigt jou hiertoe uit. Een interactieve coaching met daar waar nuttig en gewenst de inzet van een hond als co-trainer, actief, speels, met humor en in de natuur. Tijdens een wandeling in het bos, op mijn eigen locatie met uitzicht op het Rijster Bos of op een andere locatie in overleg.

Een effectieve vorm van re-integratie- en loopbaancoaching, waarbij we niet alleen met verbale maar vooral met de kracht van non-verbale communicatie werken. Van honden en hondentaal kun je veel leren wat ondersteunend werkt aan behoud van kwaliteit van leven.

Je komt letterlijk en figuurlijk in beweging, zowel met lichaam als geest. Het bewegen maakt je creatiever en geeft energie. Wandelen en werken met de honden biedt rust en ruimte om naar jezelf te luisteren, er ontstaan waardevolle inzichten. Je stressniveau neemt af en door het bewegen, de natuur en de honden activeer je gelukshormonen. Je stelt jezelf in staat om stappen te nemen die jij nodig hebt om vooruit te kunnen. Je krijgt nieuwe inzichten. Je leert in het hier en nu te blijven zonder continue achteruit dan wel vooruit te kijken en denken.

Een mens is meer dan en kan meer ondanks zijn beperking. Er bestaat veel schaamte rond minder horen, slechthorendheid, Ménière, tinnitus en/of hyperacusis. Ik vind dat dit anders kan en moet. Er kan nog heel veel wel en jij beschikt over vele vaardigheden die je kunt inzetten!

Minder horen, slechthorendheid, Ménière, tinnitus en/of hyperacusis worden vaak als lastig ervaren door je omgeving. Dit kan tot problemen binnen (werk)relaties leiden en dat is niet wat je wil. Kennis leidt tot begrip. We werken samen aan het vergroten van kennis bij jou en je omgeving.

Behoud van kwaliteit van leven is belangrijk en mogelijk!

 

Graag nodig ik je uit tot samenwerking. Om te werken aan het terugwinnen én behoud van jouw kwaliteit van leven.

 

Over Anne

Vanuit mijn hart gids ik, Anne Dubois, mensen naar (onderling) begrip en contact, naar verbinding, naar een werkbare balans. Vanuit mijn expertise bied ik al meer dan 20 jaar, training en coaching aan op dit gebied.
Effectieve communicatie, zowel verbaal als non-verbaal en zorgen voor de beweging van luisteren naar gehoord worden, is de rode draad die door mijn kennis en kunde heen vlecht. Dit is essentieel voor verbinding. Deze kennis en kunde deel ik met plezier.

Ik werk pragmatisch én met plezier;
Met veel ruimte om actief te doen en te oefenen;
Nodig uit tot durf en lef;
En laat je in beweging komen!

Ik beschik over een unieke combinatie van opleiding en werkervaring die biedt wat je nodig hebt wanneer je geconfronteerd wordt met gehoorverlies, Ménière tinnitus en/of hyperacusis en je hierdoor in je dagelijkse functioneren beperkt voelt.

“Life is what happens to you while you’re busy making other plans.” (John Lennon, Beautiful Boy).

 

Over de honden

DeeJay (zie foto kader Waarom?) is een Grote Münstenlander van nu 10 jaar oud. Hij is aan het afbouwen en mag richting een welverdiend pensioen. Pelle (zie foto kader Hoe?) is een Working Cocker Spaniel van bijna 4 jaar oud met veel energie. De honden verschillen in uiterlijk en gedrag. Hierdoor kun je bij jezelf van het werken met beide honden verschillende en verdiepende inzichten ontdekken. Deejay houdt van knuffelen en aandacht geven en kan je heel goed helpen bij het leren grenzen stellen. Pelle reageert op emoties en probeert jouw lichaamstaal echt heel goed te begrijpen. Hoe duidelijker jij communiceert hoe beter de opdracht gaat. Sinds kort is Barbet pup Onyx (zie foto kader Wat zeggen anderen?) aan het team toegevoegd. Hij mag eerst in opleiding. Over anderhalf jaar kan hij, bij gebleken geschiktheid, ingezet worden bij de coaching. Bij het werken met honden is het toezien op welzijn van mens en dier van het grootste belang. Dit welzijn is voorwaardelijk om met elkaar samen te kunnen werken.